Sidhuvudbild

Blåa gruppen 1-3 år

För de mindre barnen (1-3 år) ser dagen lite annorlunda ut. När barnen kommer på morgonen är vi tillsammans på lilla avdelningen (blåa gruppen).

Kl. 9 har vi samling, där har vi våra egna dockor som vi sätter i ett hus. Vi sjunger sånger, pratar om djur, färger mm. Vi har samma tema under hela veckan.

Efter samlingen sätter sig barnen på sina platser vid bordet för att äta en frukt eller grönsak.

Under förmiddagarna brukar vi gå ut, vara inne och skapa, ha rytmik eller hitta på något annat roligt. De äldsta barnen brukar "arbeta" med Montessorimaterialet.

Före lunch sitter vi ner och sjunger/läser en stund. Kl. 11.15 äter vi lunch och när barnen har ätit klart plockar de undan sin tallrik och ställer den på matvagnen.

Efter lunchen är det vila och då lägger sig alla barnen på varsin madrass. En del barn sover, andra ligger och tar det lugnt en stund.

När barnen har vilat så leker vi inne eller ute och vid 14.30 äter vi mellanmål och därefter fortsätter vi att leka tills förskolan stänger.

Vi har medvetet valt att ha en liten småbarnsgrupp – oftast omkring 8-9 – och ser till att ha en hög personaltäthet. För de små barnen är trygghet och närhet viktigt. De ska alltid känna att lärarna har tid för dem.